Intrebari frecvente

+ Ce este necesarul de caldura?

Necesar de caldura reprezinta cantitatea totala de energie dintr-o incapere, produsa si furnizata de o instalatie de incalziare pentru a asigura un anumit confort termic in incaperea respective. Putem face un calcul aproximativ tinand cont de volumul incaperii si necesarul termic pe metru cub, care variaza intre 45 si 60 watt in functie de gradul de izolare al incaperii. Pentru un calcul cat mai exact puteti apela la consultantii nostri de vanzare.

+ Cat de important este design-ul unui calorifer?

Design-ul este foarte important in alegerea caloriferului

Pentru o casa in stil  clasic sau retro va recomandam cu mare caldura radiatoarele din fonta – Nostalgia https://ucrom.ro/41-calorifere-fonta-radiatoare. Acest tip de calorifer vine nevopsit, astfel incat dumneavoastra puteti opta asupra culorii preferate si in acest fel se va asorta perfect cu incaperea unde va fi amplasat. Un alt punct forte este acela ca puteti alege numarul de elementi pe care ii doriti ca sa-i niplam.

Pentru familii cu copii, dar nu numai, recomandarea noastra ar fi  Airfel https://ucrom.ro/25-calorifere-otel-orizontale, care sunt din otel si au garantie de 12 ani in instalatie de incalzire proprie sau puteti opta cu incredere si pentru caloriferele de aluminiu de la Global Radiatori Italia https://ucrom.ro/43-calorifere-aluminiu-radiatoare, elegante si usor de intretinut, vin cu o garantie de 10 ani si cu posibilitatea combinarii elementilor in functie de dorinta dumnevoastra

Pentru un camin modern sau pentru spatii destinate publicului (cafenele, ceainarii, bistro-uri, pub-uri etc)  recomandarea vine de la Irsap Italia - https://ucrom.ro/102-calorifere-decorative-irsap. Radiatoare modern, frumoase, cu personalitate dau o nota de unicat spatiului unde sunt amplasate. Caloriferele Irsap vin pe comanda, iar  pentru o oferta personalizata (pot fi asamblate in functie de preferintele dumneavoastra si vopsite in ce culoare doriti din paletarul lor) si pentru a beneficia de cel mai bun pret, va recomandam sa apelati cu incredere la consultantii nostri 

+ La ce temperatura setez aparatul de aer conditionat?

Pentru a te simti confortabil si a nu avea simptome similare racelii este recomandat ca diferenta dintre temperatura de la exterior si cea din interior sa fie de aproximativ 6 grade Celsius. Astfel daca in zilele insorite de vara la exterior sunt 32 °C, temperatura in interior nu este bine sa fie sub 26 °C. Diferenta dintre temperatura din interior si cea de la exterior poate creste pana la aproximativ 10 grade Celsius doar in zilele caniculare.

+ Cum alegi dimensiunea corecta a aparatului de aer conditionat pentru casa ta?

Pentru a fi sigur de dimensiunea corecta a aparatului de aer conditionat pentru locuinta ta, sfatul nostru este sa ne contactezi, deoarece acest lucru depinde de mai multi factori: numarul de camere, suprafata camerelor, orientarea ferestrelor, gradul de expunere la soare etc. Totusi,  poti sa iei ca regula valabila faptul ca pentru un metru patrat de incapere este nevoie de o capacitate de racire intre 60 W si 120 W.

+ Ce inseamna "INVERTER" ?

Inverter inseamna in primul rand scaderea consumului de energie. Prin tehnologia Inverter temperatura din interior este reglata fara a opri si reporni compresorul, acesta functionand la o viteza variabila permitand un consum mai redus de energie. Comparativ cu aparatele de aer conditionat care nu au aceasta tehnologie, o unitate “inverter” consuma cu pana la 50% mai putina energie intr-un sezon intreg de racire.  Aparatele de aer conditionat cu functia inverter sunt mai fiabile si mai silentioase, tocmai datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate.

+ Cum iti alegi rapid caloriferul AIRFEL necesar casei tale ?

Noi comercializam 3 tipuri de calorifere AIRFEL si anume: tip 11, tip 22 si tip 33.Tipul 11 inseamna ca radiatorul are un panou radiant si un convector. Acest tip se preteaza la spatii mici. Radiator Airfel tip 22 reprezinta acel tip de calorifer din otel care are 2 panouri radiante si 2 convectoare. Este ideal pentru apartamentele de bloc, adica pentru spatii medii. Cel de-al treilea tip, adica calorifer de otel Airfel tip 33, are 3 panouri radiante si 3 convectoare. Acest lucru ii confera o putere calorica mai mare si este indicat sa fie montat in spatii mari. 

Inaltimile caloriferelor de otel Airfel sunt cuprinse intre 300 mm si 900 mm, iar lungimile cuprinse intre 400 mm si 3000 mm. In functie de necesarul de caldura al spatiului dumneavoastra veti opta asupra dimensiunilor ideale. Consultantii nostri in vanzari va stau la dispozitie pentru a fi convinsi ca ati facut alegerea perfecta.

AIRFEL TIPURI.jpgEXPLICATII AIRFEL.jpg