Încălzirea în pardoseală, o variantă convenabilă pentru confort termic

Postat pe05.04.2024 de
Imi place

Ne-am adaptat unui stil de viață alert ce ne ține departe de casă tot mai multe ore dar, la finalul unui program încărcat și solicitant, este important să ne putem relaxa în confortul locuinței noastre. O încăpere încălzită corespunzător este capabilă să îți redea starea de bine imediat ce ai pășit pe ușa casei tale.

Dacă ești preocupat de problema eficienței energetice, mai exact cum poți obține maximum de căldură la prețuri cât mai mici, află că poți consuma cu circa 20-25% mai puțină energie dacă alegi sistemul de încălzire în pardoseală comparativ cu cel tradițional bazat pe calorifere.

În cazul în care nu ești familiarizat cu această metodă de obținere a căldurii în interiorul unui spațiu, continuă să citești acest articol din care vei afla informațiile necesare legate de încălzirea în pardoseală.

Ce este încălzirea în pardoseală?

Încălzirea în pardoseală este metoda ideală de a obține confortul termic dorit într-o încăpere, prin degajarea căldurii de la nivelul podelei. Astfel aerul cald se distribuie uniform în interiorul spațiului, menținând totodată suprafața pardoselii caldă, ceea ce trebuie să recunoaștem, este un mare avantaj. Pardoseala se poate încălzi prin două metode: folosind un sistem de țevi umplute cu apă caldă sau prin instalarea unui sistem de cabluri electrice.

Când apa caldă trece prin conducte, căldura este transferată către pardoseală și apoi către aerul din încăpere, fiind distribuită în mod uniform. Ca și în cazul variantei clasice de încălzire a unui spațiu cu calorifere montate pe pereți, și în cazul încălzirii în pardoseală cu agent termic, contează izolația clădirii, pentru a obține o eficiență energetică care să scadă costurile facturilor.

Pentru reușita proiectului atât în timpul instalării cât și ulterior este important să iei în calcul câteva aspecte care țin de proiectarea traseului, pregătirea și dimensionarea podelei, stabilirea locului distribuitorului, montarea benzii perimetrale, efectuarea probei de presiune, turnarea șapei, montajul automatizării și în final fixarea stratului de uzură – parchet, gresie, piatră, lemn, mochetă, linoleum.

Citește și despre: Spune STOP alergiilor cu purificatorul de aer potrivit

Folosirea materialelor de calitate este vitală pentru a înlătura orice problemă tehnică în urma căreia podeaua casei tale ar avea nevoie de o intervenție majoră care se traduce prin costuri suplimentare pentru tine și un deranj nedorit. Pentru a ține astfel de probleme la distanță, alege întotdeauna materiale de calitate, durabile și rezistente.

În cazul încălzirii în pardoseală cu agent termic, contează ce tip de țevi folosești astfel încât fisurarea acestora în timp să nu reprezinte o grijă în plus. Unul dintre produsele pe care le poți folosi cu încredere și pe care îl poți achiziționa de pe site-ul nostru este pachetul pentru încălzirea în pardoseală de la Valrom.

Este conceput pentru diverse suprafețe, începând de la 50mp și este disponibil cu automatizare sau fără. În funcție de necesitățile tale, pachetul se poate modifica sau configura cu alte elemente. În plus, garanția de 10 ani a componentelor și durata de viață ce poate atinge 50 de ani reprezintă un atu pentru acest produs care poate asigura confortul termic de care ai nevoie tu și familia ta.

Încălzirea electrică, pe de altă parte, funcționează prin intermediul unor fire electrice care sunt instalate în pardoseală. Când curentul electric trece prin aceste fire, se produce căldură care este transferată către pardoseală și apoi către aerul din încăpere. De regulă, acest sistem deservește unor suprafețe mai reduse, comparativ cu modalitatea încălzirii în pardoseală bazată pe agent termic.

Un avantaj al încălzirii electrice în pardoseală îl reprezintă costurile reduse necesare instalării cât și faptului că poate fi montat cu ușurință chiar și de un neprofesionist, în cadrul unui proiect DIY. Un rol important pentru o bună funcționare a sistemului de încălzire în pardoseală îl joacă termostatul.

La capitolul încălzire pardoseală accesorii, vei constata că acest dispozitiv este foarte important pentru menținerea temperaturii optime în spațiul casei tale. Poziționarea termostatului nu se recomandă în proximitatea ferestrelor sau ușilor de acces care se deschid constant, dar nici pe pereți expuși ore întregi la căldura soarelui.

Alegerea unui model smart de termostat conectat la telefonul mobil este varianta ideală pentru a controla de la distanță temperatura optimă de care ai nevoie când te întorci acasă.

Citește și despre: Cum alegi un termostat potrivit pentru confortul familiei. Caracteristici și beneficii

Avantajele încălzirii în pardoseală

sistem-incalzire-pardoseala-montaj

Pe lângă eficiența energetică, un alt avantaj al încălzirii în pardoseală este legat de libertatea în așezarea pieselor de mobilier, care nu mai este influențată de poziționarea caloriferelor. Totodată, prezența unor pereți vitrați care să asigure accesul la lumina naturală devine o variantă posibilă și de efect din punct de vedere al design-ului.

S-a dovedit că sistemul de încălzire în pardoseală este benefic pentru sănătatea noastră, deoarece aerul nu se mișcă ca în cazul încălzirii obținute cu ajutorul caloriferelor și astfel problema circulației prafului în încăpere dispare.

Este recomandat persoanelor care suferă de diverse alergii sau astm. În același timp, faptul că poți păși pe o suprafață caldă este benefic pentru circulația periferică. Încălzirea în pardoseală te scutește de întreținerea sistemului pentru un timp îndelungat. Deși costurile inițiale legate de achiziție și montaj nu sunt neglijabile, investiția se va recupera în scurt timp, iar facturile la energie vor fi dovada.

Dacă tot a venit vorba despre încălzire pardoseală preț, ține cont că trebuie să te raportezi la mai multe aspecte legate de suprafața pe care urmează să o încălzești, zona în care locuiești (în unele locuri lunile cu temperaturi scăzute durează mai mult) și materialele pe care le folosești.

În procesul de proiectare al traseului instalației pentru încălzirea în pardoseală trebuie menționate zonele în care vor fi poziționate piesele mari de mobilier – pat, canapea, șifonier care vor fi în contact cu podeaua pe toată suprafața lor. Ideal este ca în aceste locuri să fie evitată prezența țevilor cu apă sau a cablurilor electrice ce vor asigura încălzirea în pardoseală.

O alternativă o reprezintă mobilierul pe picioare ce nu va influența suprafața radiantă. În concluzie, încălzirea în pardoseală este metoda pentru care poți opta pentru a beneficia de eficiență energetică cât și de un ambient plăcut, cu un aer curat și un design realizat după bunul tău plac fără a fi condiționat de amplasarea caloriferelor pe pereți.

Dacă ești convins că sistemul de încălzire în pardoseală este ceea ce îi lipsește casei tale, nu uita că ne poți găsi la unul din numerele de telefon: 0751 086 439 sau 0751 083 459 sau pe site-ul www.ucrom.ro!

UCROM
5.04.2024

Meniu

Creaza un cont gratuit ca sa iti poti salva articolele indragite

Logheaza-te

Creaza un cont gratuir ca sa poti folosi lista de dorinte.

Logheaza-te